Čtyřlístek jihočeských ZOO

Pokud si chcete od návštěv památek odpočinout, vyrazte do nedalekých minizoo. Na jedno narazíte mezi městečky Borovany a Trhové Sviny, další je nedaleko Jindřichova Hradce a třetí s výhledem na město Tábor. Nejútulnější je však Schwarzenbergy založená ZOO v Ohradě u Hluboké nad Vltavou.

RODINNÝ ZOOPARK NA HRÁDEČKU, J. HRADEC

V soukromé zoologické zahradě s rozlohou 10 ha, nacházející se mezi obcemi Dolní a Horní Pěna u Jindřichova Hradce, naleznete 8 druhů drápkatých opic, lvy, hyeny, lemury, pumy, velbloudy, lamy, klokany, osly, 3 druhy pštrosů, nosály, mývaly, dikobrazy, varany či krokodýly. Momentálně chovají 80 druhů zvířat. www.zoonahradecku.cz 

 

 

ZOO DVOREC U BOROVAN

Nachází se 4 km od městečka Borovany ve směru na Trhové Sviny a a Novohradské hory. Lesní prostředí dodává místu klid a pohodu navádějící k odpočinku a relaxaci. Za zvuků vydávající zvířata se můžete přenést do různých kontinentů.
www.zoodvorec.cz

 

 

JIHOČESKÁ ZOO OHRADA U HLUBOKÉ NAD VLTAVOU

Byť je zahrada jen 3 ha územím při barokním schwarzenberském zámečku s výhledem na romantickou Hlubokou, je až neskutečně útulným místem. Chováno je zde až přes 300 druhů zvířat. Založena byla již roku 1939 JUDr. Adolfem Schwarzenbergem v bývalé zámecké zahradě. 
www.zoohluboka.cz

 

 

ZOO TÁBOR

Jde o jednu z nejmladších zoologických zahrad v České republice. Svojí rozlohou, která dosahuje téměř 10 hektarů, je největší zoo na jihu Čech. Podílí se na návratu zubra evropského do české přírody a naleznete zde i další jedinečné druhy, jako je tygr ussurijský či vlk arktický. V současné době si zde můžete prohlédnout šedesát druhů zvířat, přičemž více než třetina z nich patří mezi chráněné druhy. 
www.zootabor.eu